Kuinka ottaa urheilu osaksi omaa arkea?

Kuinka ottaa urheilu osaksi omaa arkea?

Elleivät urheilu ja liikunta ole vielä luonnollinen osa omaa arkeasi, kannattaa ehdottomasti panostaa siihen! Urheilusta on monenlaista hyötyä ja se onnistuu jopa minibudjetilla, kunhan suunnitteluun käyttää vain hieman vaivaa. Urheilu piristää niin henkisesti kuin fyysisestikin ja auttaa kokonaisvaltaisella tavalla pitämään huolta omasta hyvinvoinnista. Sen kautta on mahdollista saada onnistumisen elämyksiä ja jopa löytää uusia ystäviä. Voit myös saada urheilusta myönteistä voimaa, joka auttaa jaksamaan arkea. Riittävä, säännöllinen liikunta auttaa ehkäisemään ylipainoa. Tämä on erityisen tärkeää, sillä ylipaino on monin tavoin melkoinen riski, jota ei kannata turhaan ottaa! Jopa koronavirusepidemian yhteydessä on huomattu, että ylipainoiset henkilöt ovat muita suuremmassa vaarassa saada koronan vuoksi hengenvaarallisia oireita. Ota siis urheilu osaksi omaa arkeasi. Me kerromme, miten!

Suosi arkiliikuntaa

Arki liikunnan suosiminen on helppo tapa ottaa urheilu osaksi arkea melkein kuin huomaamatta. Kulje esimerkiksi työ-, koulu- ja kauppamatkat kävellen tai pyörällä aina, kun se on mahdollista. Suosi portaita liukuportaiden ja hissin sijaan. Näin urheilumääräsi nousee lähes huomaamatta pikku hiljaa ja alat pian huomata, kuinka kuntosi nousee! Toisaalta ilman säännöllistä liikuntaa oma kunto saattaa romahtaa yllättävän nopeasti. Koronaepidemian ollessa pahimmillaan monet ihmiset linnoittautuivat koteihinsa ja heidän päivittäiset askelmääränsä romahtivat. Monen kohdalla tämä vaikutti erityisen haitallisesti heidän yleiskuntoonsa.

Kokonaisvaltainen huolenpito

Säännöllisen urheilun tulokset alkavat pian näkyä hyvinvoinnissasi ja kunnossasi. Muista pitää itsestäsi kokonaisvaltaista huolta. Liiku, syö terveellisesti, tapaa ystäviä, tee asioita, joista nautit ja huolehdi ulkonäöstäsi. Hiusten hyvinvoinnista huolehtiminen saattaa toisinaan tuntua haastavalta etenkin, jos kampaamokäynnit ovat jääneet esimerkiksi koronaepidemian tai heikon rahatilanteen vuoksi väliin. Tällöin Tigi-verkkokauppa voi auttaa sinua. Löydät Tigistä näppärästi laadukkaat hiustenhoitotuotteet, eikä sinun tarvitse lähteä kiertelemään kauppoja löytääksesi hyvät tuotteet hiustesi hoitoon!

Hanki urheiluvälineitä kotiin

Urheilua on mahdollista harrastaa, vaikka joutuisikin olemaan kotona karanteenissa, kunhan vain kotiin hankkii jonkin verran näppäriä urheiluvälineitä. Välineiden ei tarvitse olla edes kalliita, sillä jo hyppynarulla, jumppakuminauhalla, painotetulla lannevanteella, steppilaudalla ja jumppapallolla pääsee pitkälle. Kun välineet ovat lähellä, voi liikuntaa harrastaa juuri silloin, kun siltä tuntuu! Erityisen tärkeitä omat liikuntavälineet ovat, jos teet töitä kotoa käsin. Omilla liikuntavälineillä voit pitää pienen liikuntahetken vaikkapa työtehtävien välissä, eikä liikunta jää väliin, vaikket liikkuisikaan päivän aikana mihinkään neljän seinän sisältä.

Jopa ohjatut liikuntatunnit tulevat näppärästi luoksesi, suoraan kotiisi, kunhan sinulla vain on nettiyhteys ja laite, jolla pääset nettiin. Netistä löytyy nykyisin paljon jopa täysin maksuttomia ohjattuja liikuntatuokioita. Valitse sinua kiinnostavat tuokiot ja lähde mukaan liikkumaan!

dante