Treenaa omalla kotipihalla

Treenaa omalla kotipihalla

Monet suosivat kuntosaleja, mutta yhtä hyvin treenejä voi tehdä myös omalla kotipihalla. Kotipihaa voi hyödyntää nopeisiin treeneihin, sillä kuntoilijan ei tarvitse lähteä mihinkään tehdäkseen kahvakuulatreenin tai muun hikitreenin. Treenaaminen onnistuu helpoiten silloin, kun alusta on tasainen. Monen pihalta kuitenkin löytyy asfalttia tai kivetys, jossa saa hyvän pidon kenkien alle. Jos kivetystä ei vielä ole, voi sen tehdä nopeasti joko yksin tai kaverin kanssa. Tarvikkeet, kuten pihakivet ja muut materiaalit, saa tilattua netistä siten, että ne ovat kotona jopa saman päivän aikana.

Kotipihalla tehdyt treenit voivat sisältää vaikka mitä osa-alueita. Pihajumpassa voi käydä läpi niin selän suuria lihaksia, jalkoja kuin käsiäkin. Sen lisäksi omalla kotipihalla voi tehdä voimaharjoituksia joko kahvakuulien tai varsinaisten painojen avulla. Välineitä voi ostaa omiin tarpeisiin ja niitä voi vaihdella sen mukaan, mitä lihasryhmiä milloinkin harjoitetaan.

Muista pitää myös vapaapäiviä

Vaikka treenaaminen on tärkeää, on jokaisen tärkeää muistaa pitää vapaapäiviä treenien välissä. Vapaapäivinä keho saa palautua ja lihakset saavat rentoutua hetken. Jos treenejä tekee joka päivä, voi keho olla pian ylikuormitustilassa, jonka myötä lihakset eivät enää jaksa toistaa samoja sarjoja kuin aikaisemmin. Oma treenirytmi löytyy ainoastaan kokeilemalla. Joillekin yksi treeni ja yksi lepopäivä -systeemi toimii hyvin. Jotkut taas treenaavat lähes viikon jokaisena päivänä pitäen vain yhden vapaapäivän. Tärkeintä on muistaa kuunnella itseään, sillä oma keho antaa vihjeitä siitä, milloin on aika ottaa rauhallisesti ja milloin jaksaa taas treenata.

dante