Nopeat vinkit: näiden avulla arkiliikunta onnistuu

Nopeat vinkit: näiden avulla arkiliikunta onnistuu

Arki on kiireistä ja arjen keskellä voi olla vaikeaa löytää aikaa liikunnalle. Asian ei kuitenkaan tarvitse olla niin, sillä liikuntaa varten ei ole pakko lähteä kuntosalille tai edes poistua kotoaan. Liikuntaa voi harrastaa missä tahansa. Kun tulet kotiin töistä, voit hoitaa päivittäiset askareet, kuten esimerkiksi lemmikkien ruokkimisen. Ehkä kissanruoka on jo valmiiksi tilattu netistä, jotta sinun ei edes tarvitse käydä kaupassa. Kun kissanruoka on ruokakupissa ja kissa on tyytyväinen, on sinun aika pitää huolta itsestäsi. Kissanruoka pitää nimittäin kissan tyytyväisenä kauan. Tuon ajan sinä voit käyttää kuntoilemiseen. Kotona kuntoilua varten ei tarvita paljoa tilaa, vaan vaikka pieni tila olohuoneessa riittää oikein mainiosti. Arkisen kuntoilun ei tarvitse kestää kuin 15 minuuttia. Noin lyhyt aika löytyy varmasti jokaiselta, vaikka arki ja elämä muutenkin olisi kiireistä.

Keskity näihin liikkeisiin

1. Lankku

Lankku kuuluu kotona tehtävien liikkeiden hyödyllisimpiin. Sen avulla voi harjoittaa monia eri lihasryhmiä, joten liikkeen teho on tunnetusti hyvä. Lankku on kuitenkin vaativa liike, joten älä aloita liian pitkällä lankuttamisajalla. Aloita varovasti esimerkiksi yhdellä minuutilla ja siirry siitä porrastetusti pidempään aikaan. Kaksi minuuttia on hyvä arkiseen jumppaan tarkoitettu lankuttamisaika. Lankuttaminen tarkoittaa siis sitä, että nouset varpaidesi ja kyynärpäidesi sekä käsivarsiesi varaan ja pysyt asennossa annetun ajan.

2. Askelkyykky

Askelkyykky on liike, joka ei tarvitse paljoa tilaa. Askelkyykky suoritetaan siten, että toinen jalka on tukevasti maata vasten. Toisella jalalla astutaan askel eteen ja kyykistytään. Toistoja voidaan tehdä joko molemmat jalat vuorotellen tai esimerkiksi 10 tai 15 toistoa oikealla jalalla ja sitten vasemmalla jalalla. Askelkyykky on tarkoitettu jalan lihasten vahvistamiseen.

3. Hyppynarulla hyppeleminen

Hyppynaru on tehokas keino saada päivän liikuntakiintiö täyteen. Hyppynarulla voi hyppiä joko tasajalkaa tai vaihtoehtoisesti yhdellä jalalla. Hyppynarulla hyppelyn voi aloittaa vaikka kymmenellä minuutilla. Jos naruhyppely tuntuu sujuvan helposti, voi sitä jatkaa pidempäänkin. Naruhyppelyä kannattaakin harrastaa vähintään kerran viikossa, koska se on niin tehokasta.

dante